Digital artlife

Anna Lorentzson art and design

Om Ekbryn Snorre

 

 

Måleri är egentligen en föråldrad omöjlighet. Att återge något på en slät yta med färg och form. Jag lägger ut en del av mig i en bild skapad av mina händer och ibland med olika verktyg. En bit av mitt undermedvetna. En tid av mitt liv. Ett stycke av min historia.

 

Duken och färgen transformeras till något annat. Ibland tycker jag om det ibland inte. Det viktiga är väl egentligen att det stör mig, för utan det, stör det knappast någon annan heller.Jag brukar svara på ställd fråga att det är Post industriell expressionism.

 

Jag vill i alla fall att det skall vara det även om jag är osäker på om jag förstår orden. Det låter vackert nästan romantiskt. Jag vill närma mig de orden i mina bilder. Men jag behöver ett mörkare allvarligare jag för att komma dit. Kanske jag har fel. Ord är bara ord. Måleri bara måleri.

 

Att måla är som en omöjlig uppgift innan man kommer igång och sen som en flytande flod tills vattnet stillnar och eftertanken plågar en. Att göra en ny målning. En till, känns alltid oöverstigligt, fram tills man konfronteras med materialet igen. Jag mår alltid illa när jag tänker på det.

 

Jag vill lämna men kommer tillbaks.

 

Har bloggat i många år och sedan tagit steget att skriva på allvar.Att skriva, att skalda, att bygga bilder med ord. När orden blir sanning och texten flyter är det en glädje att leva. Att bygga texten med poesi.

Slutet

Tystnaden var total. En tystnad betald med krut, blod och sönderslitet kött. Inga fåglar hördes eller skrik från plågade män som det var så gott om bara för några timmar sedan. Inga smällar. Inga kommandon. Bara tystnad.

 

Jag kunde höra ett dovt dunkande från mitt hjärta som stilla pumpade ut mitt blod i den fruktsamma mörka myllan. Den sög i sig mitt liv lika snabbt som den sög i sig regnet som kom för några dagar sedan. Då trodde jag mitt liv skulle vara länge. Jag skulle klara mig på något sätt ur helvetet för unga män. Nu förstod jag hur fel jag hade haft medan kylan trängde upp i min kropp från den jordiga dödsbädden.

 

Precis vid sidan om mig ligger en ung man som jag inte har ett namn eller ansikte på. Det har inte han heller längre. Någonting har lyckats bränna bort det mesta av det utom käken som ju egentligen inte borde sitta kvar. Jag undrar om han också trodde han skulle klara sig?. Till och med när han hoppade upp ur sitt hål för att springa och skrika mot en motståndare så mycket starkare än vad någon berättat för honom. Trodde han fortfarande på livet när något brände upp hans ansikte?. Gick det snabbt eller hade han tid att tänka? Som jag.

 

Jag har inte ont men jag orkar inte tänka på dem där hemma. Då känner jag smärtan av att lämna. Att aldrig ses igen. Av någon anledning blir jag mest ledsen när jag tänker på min hund. Aldrig mer en viftande svans när jag går upp för vägen. Kommer gud straffa mig för att jag älskar min hund mer än dom som skall vara mig så kära. Kan jag bli straffad när jag redan har genomlevt det här. Kanske detta är nåd, att inte känna smärta.

 

Mina tårar rinner ner för mina kinder och blandar sig med mitt blod. Jag tror dom är saltare än regnet. Men dom känns ärliga. Ärlig i döden, kanske inte i livet. Tror inte jag har varit en ond människa. Min ålder gör att jag aldrig riktigt haft tid att göra några stora fel men kanske. Jag lämnade min fästmö för krig. Jag trodde jag gjorde rätt. Men nu måste hennes liv ta en annan bana medan mitt stannar här. Jag försöker se hennes ansikte men jag kan inte. Det skjuts undan av en lång skär tunga och en viftande svans. Det börjar bli kallt. Jag önskar han var här. Hans värmande päls hade jag behövt nu. Hans sällskap och tröst.

 

Mörkret kommer och det enda jag kan se är en viftande svans. Jag kan inte låta bli att le. Vilket sätt att lämna det här livet.

Konstliv

Efter konstskolan och måleriet började jag alltmer röra mig mot det digitala och virtuella. Många år där jag skapade i virtuella världar som Second life och Opensim. Internet och många, många web projekt. 

 

Jag började skapa på datorer innan det fanns PC Min första dator var en Lambda, sen kom Commodore 64 och Amiga. Konst projekt med programmering som bakgrund. Bild, ljud och software. Lite video men jag tyckte redan då att video kändes föråldrat.

 

Jag har fortsat att jobba med teknologin som en bas för olika projekt. Ett sökande för att finna den digitala konstens möjligheter.

 

Måleri är egentligen en föråldrad omöjlighet. Att återge något på en slät yta med färg och form. Jag lägger ut en del av mig i en bild skapad av mina händer och ibland med olika verktyg. En bit av mitt undermedvetna. En tid av mitt liv. Ett stycke av min historia.

Duken och färgen transformeras till något annat. Ibland tycker jag om det ibland inte. Det viktiga är väl egentligen att det stör mig, för utan det, stör det knappast någon annan heller.

 

Jag brukar svara på ställd fråga att det är Post industriell expressionism. Jag vill i alla fall att det skall vara det även om jag är osäker på om jag förstår orden. Det låter vackert nästan romantiskt. Jag vill närma mig de orden i mina bilder. Men jag behöver ett mörkare allvarligare jag för att komma dit. Kanske jag har fel. Ord är bara ord. Måleri bara måleri.

 

Att måla är som en omöjlig uppgift innan man kommer igång och sen som en flytande flod tills vattnet stillnar och eftertanken plågar en. Att göra en ny målning. En till, känns alltid oöverstigligt, fram tills man konfronteras med materialet igen. Jag mår alltid illa när jag tänker på det. Jag vill lämna men kommer tillbaks.

 

Arbetet fortsätter

 

Vägen ligger öppen.

 

 

 

Om Second life miljöer.

Den här gjorde jag efter några år i Second life. Alla fantastiska miljöer behövde visas för dem som inte har varit i SL. Mycket speciellt ställe.

My work

My work is mostly experimental. I always want to know what happens if you put this thing on this one. Will there be some great art then?

I have worked forever trying to find what art is all about and new media and computers are one of my greatest friends. Hacking art and soceity to find the basic code behind it all. I use  my knowledge of building hardware and writing software to do experiments in digital art and research our lifes and death.

 

The creation process is the same if you paint or use digital media. My work spans a lot of areas. Sometimes maybe they are to many. After art school i started out as a painter but i quickly got in to computers and the Internet. I still like to work with digital media. Exploring virtual worlds and create art for the web and games. Today i got the Oculus rift that makes it possible to bee in a alternate reality. I think art willl never be the same.

Light test for painting

I do a lot of graphic design for digital media in gaming and virtual worlds. And i love the digital camera. I do not have to work in a smelly darkroom anymore if i do not want to. I do many purely digital pictures in software and as a photographer at the hypergrid. And i also have a gallery there where i can show of my work. It is all net, servers and streaming information.

 

The road is open.

 

The work continues.

Art space Magazine

Virtual world new. Exploring in Second life and Opensim. Looking at Art, Fashion, Architecture, Photography and the Hypergrid.
 • La Digue du Braek, Muppets Island

  I think maybe this is one of the best industrial builds I have ever seen.

  And the club almost made me cry that I cant got there in Real. Ohh I enjoyed it.

   

  A cab for you This place

 • The 1920s Berlin Project - Weimar Republic role play sim

  This is a nice sim or many i do not know. There are really nicely built. I came here by train so i do not know where i am and i do not want to open the map to spoil the illusion. Walking around using my Oculus really takes me back to the old Sweden when i was i child. No not the 1920´s. I am not that old. But where my grandmother lived looked something like this. Heaven for a child to explore.

   

  Maybe that´s why i love explorig in SL?

 • Another one for Cica Ghost. “Them”

  As always I like the new installation by Cica Ghost. There are a lot of mesh stuff but good frame rate for my Oculus so it is well done.

  Have no idea what it means but you can always go and see for you self.

  http://maps.secondlife.com/secondlife/Sky%20Atoll/158/212/25

 • Dark side of the Rainbow at – Kitely

  For some reason I wanted to go exploring today and came to a different place.

  A tribute to Pink Floyd and a very different graphical sim. It is big and there are someone to love to build in his or hers own style. It was a nice walk before i lost contact with the sim. Do not know if Kitely closes the sim after a while??

  Here is a link from Opensimworld if you want to visit.

  http://opensimworld.com/hop/76588-Dark-Side-of-the-Rainbow

 • Benefit for Bri Shopping Event

  Got this a few days ago and as I like Tomais Ashdene and he have been exhibitioning at the Nilsart gallery I want you to see it.

  Story

  “ Hello! we're doing something to help a young woman (the daughter of long time SL resident Tomais Ashdene) out as she is trying to be a teacher! It's at the 11th hour and we're aware you have a busy schedule. Nonetheless, should you be able to give this event some kind of coverage, we would be much obliged! Thank you in advance!!  “

  More about the story.

  https://www.gofundme.com/2wbq2uvd

   

  The event will take place

  Event opens May 14 and runs through may 31

  http://maps.secondlife.com/secondlife/Dynamo/80/96/2501

  ✯ BENEFIT GALA SATURDAY May 21st ✯

  ✯ Samm Qendra ✯ Reallymad Morpork ✯ JJ Goodman Event Photography ✯ Ballroom DJ Kahvy ✯ Formal Attire

  A more close cause for a event.

Breadcrumbs

On Twitter

My webcam

webcam

Cyberserenitys blog

Cyber news

Cyberserenity, Virtual reality explorer, digital designer and CEO of 2worlds2go
 • The view from my house

  I have a very nice view from my house. Lucky me, I spend some time here in Second life. It’s a private place so you never know when it is gone. But I enjoy it for now.

 • ROMANVM that’s a great build.

  This is a great build of ancient Rome. Just walking around made me very impressed.

   

  Well it’s a boys playground. (Why don’t girls have places like this?).

   

  I think everything is in place and they have their own website.

  http://www.romanum.net/

   

  Time to get those male avatars out and go for a spin because this place really make a builder cry..

 • Constantly exploring.

  I do some exploring in Second life every day. This place is http://maps.secondlife.com/secondlife/Retrospect/198/170/33

   

  Just checking in and checking out new places. SL still alive and kicking.

On Google+

Den här websajten använder kakor.

Kakor får sajten att fungera bättre. Mer info

Jag förstår

Vi spara ingen information utan kakorna används för att få sajten att fungera. Vill du inte att ha kakor på din dator lämna sajten utan att trycka bort det här fönstret.

The feed

Feed Entries